Depok momenten.

Kort verslag van de reis Depok 2020

Verslag van mijn laatste Depok bezoek voor de corona.

Het begon met de 1ste dag naar een kerstfeest (18 jan.) Daar kwam ik bijna de hele Depok gemeenschap tegen. Indrukwekkend.

Ben bezig geweest met vrienden om de woning van het gezin weer wat op te knappen. Deze keer hebben wij alle kozijnen voorzien van een nieuwe laag verf. (Henk en Joyce) Ziet er weer netjes uit. De binnenmuren iets bij gewerkt. En heb de man (is er helaas niet meer. Overleden aan corona) een hengel gegeven zodat hij zelf zijn vissen kan vangen. Het huis is nu weer normaal bewoonbaar. Dit project is afgesloten.

Dan de kinderopvang. Hier is ook heel wat gebeurt. Mede door hulp van de kerk zijn er normale kamers gemaakt van het oude leslokaal waar de kinderen les kregen. Deze worden nu gebruikt voor kansarme personen. Zie op een van de oude filmpjes van de opvang. Er is een nieuw gebouw voor de oude school geplaatst. Aan de ene kant mooi maar aan de andere kant zitten de kinderen nog dichter op de spoorbaan. Maar goed deur dicht en de kinderen zijn blij. Ook voor de kinderen hebben wij deze keer lesmateriaal, kleurboeken, spelletjes, speelgoed enz. meegenomen. De juf Esther en kinderen waren weer ontzettend blij.

Ook bezoek gebracht bij de Depok gemeenschap vereniging YLCC. Wat besprekingen gehad met o.a. Chico (CEO) ( Inmiddels een andere persoon?) en Adel (School coördinatrice) Deze Depok gemeenschap heeft 9 projecten die gecoördineerd moeten worden. Zelf heb ik 3 projecten die mij aanspraken gekozen om mij hard voor te maken, t.w. 1. de school waar kinderen les krijgen maar eigenlijk niet kunnen betalen met als gevolg na het slagen geen diploma krijgen. 2. Het hospitaal (Is inmiddels ook niet meer in gebruik?) waar de kansarmen van DEPOK gratis hun behandelingen kregen. 3. De begraafplaats van ook mijn voorouders en vele nazaten van Depok liggen. Deze worden onderhouden door 3 personen die per maand € 25 krijgen.

Al met al heeft het een behoorlijke indruk op mij gemaakt en ben dus echt van plan om hiervoor iets te betekenen. Ik hoop ook met jullie hulp.

Ook heb ik indrukwekkende omgevingen gezien zoals een "dam" die voorkomt dat Jakarta niet van de aardboden verdwijnt en een speciale ontmoetingenpark voor de Depok gemeenschap.

T.z.t. komen de foto's en video's van alle verslagen.

=Hieronder staat een verslag van 2019. De missie waar voor ik naar Indonesië (Depok) ben geweest is geslaagd.

·       Heb daar een gezin, vader (door corona overleden), moeder (doof), dochter en kleindochter, kunnen helpen door geld te geven. (Afkomstig van de giften en entree inkomsten van de bezoekers/sters van de avonden) Tevens heb ik de afspraak gemaakt dat het alleen gebruik gaat worden voor de reparatie van hun plafond/dak. (Wat je nog dak mag noemen) De bijdrage zal zich continueren zolang het project duurt of als blijkt dat het geld voor andere doeleinden gebruikt is. Hier is controle op, krijg foto’s en verslag van de vorderingen.

·       Een kinderdagverblijf* van kinderen tussen 3 en 6 jaar (16 kinderen) die ook de nodige hulp nodig hebben zo als speelgoed, leermiddelen, schoolgeld, enz. Ook hier is de nodige controle.

Al met al was het een geslaagde missie met een voor mij voldaan gevoel en ben blij met de hulp van de bezoekers die dit voor mij mogelijk hebben gemaakt. Mijn dank hiervoor.

Meer info op www.busyben.nl*

Startpagina


                           Ga achterover zitten en luister